MEDVJED U AKCIJI: VOĆNJAK MUJE PRETRPIO ZNAČAJNE GUBITKE, STABLA POLOMLJENA

Region

MEDVJED U AKCIJI: VOĆNJAK MUJE PRETRPIO ZNAČAJNE GUBITKE, STABLA POLOMLJENA

Mujo Karahođić iz sela Hisarđik u Prijepolju, doživio je pravu dramu kada mu je medvjed upao u voćnjak i napravio potpuni haos.

Sve se odigralo usred noći, dok je Mujo mirno spavao, a njegov voćnjak bio je na meti neumornog pljačkaša – medvjeda! Dok je harao voćnjakom, polomio je mnoga stabla i pravio nered.

Mujo, domaćin ovog voćnjaka, nije mogao vjerovati svojim očima kada je jutros otkrio štetu. Voćnjak je pretrpio značajne gubitke, a Mujo je izrazio svoje ogorčenje zbog uništavanja truda i rada koje su uložili godinama.

Ovakvi incidenti nisu rijetkost u ovom kraju, gdje divlje zveri često nanose štetu poljoprivrednicima. Prije desetak dana, sličan incident dogodio se u susjednom selu, kada je medvjed napao i zaklao ovcu.

Godinama smo ulagali trud i radili na održavanju ovog voćnjaka, a sada je gotovo uništen. Prošle godine na ovoj bašti ubrali smo preko 2,5 tona šljiva, kaže Mujo.

Mujo je odmah prijavio štetu lokalnoj samoupravi i sada očekuje njihovu pomoć u rješavanju ovog problema. (crna-hronika.info)