MAMA JE POTRAŽILA KĆERKE I NIGDJE NIJE MOGLA DA IH PRONAĐE: Probudila je supruga da ga pita gdje su, a ono što je on uradio izazvalo je burnu raspravu na internetu

Zanimljivosti

MAMA JE POTRAŽILA KĆERKE I NIGDJE NIJE MOGLA DA IH PRONAĐE: Probudila je supruga da ga pita gdje su, a ono što je on uradio izazvalo je burnu raspravu na internetu 

Dijete predstavlja veliku odgovornost, a mnogi se slažu da beba provodi više vremena kod mame u krevetu nego u svom krevecu. Zapad je mnogo drugačiji, pa se često kako u američkim filmovima, tako i u realnosti može primijetiti da bebe od rođenja imaju sopstvenu sobu u kojoj spavaju. S druge strane u ostatku svijeta, a pogotovo u Evropi, čest je slučaj da djeca do školskog perioda borave u sobi svojih roditelja. Također i kasnije se dešava da dijete ukoliko želi, može da prespava kod mame i tate u krevetu. Ma koliko stručnjaci upozoravali da to nije dobro za djetetovu samostalnost, mnoge mame su se složile sa tim da će dijete početi da spava u svom krevetu i u svojoj sobi onda kada se bude osjećalo spremnim za tako nešto.

Naime, u pitanju je djevojčica od oko dvije godine i novorođenče koje nema ni mjesec dana. Duhovitim opaskama ova mama pokušava da nagovori supruga da, pošto su zaspale, smjesti djevojčice u njihove krevete, ali ovaj tata odbija to da uradi. On ubjeđuje ženu da su djevojčice čvrsto zaspale i da ne želi da ih premještanjem probudu. On također tvrdi da im je sasvim dobro i udobno upravo tu gdje jesu i odbija da ih premjesti na drugo mjesto.

– Kako to misliš gdje je njihov krevet? Pa ovo je njihov krevet! Griješiš, ako misliš da je ovo tvoj krevet, ovo je sada njihov krevet i nema razloga da ih probudim premještajući ih u drugi krevet – uporan je ovaj otac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lanie Churco (@laniechurco)

Snimak je naišao na čak dva miliona sviđanja, ali uslijedili su krajnje podijeljeni komentari. Tako su jedni bili oduševljeni prizorem ovog brižnog oca koji voli svoju djecu, dok su drugi smatrali da ovakav način spavanja uopšte njije bezbjedan za djecu.

– On ih toliko voli – stoji u opisu snimka.

– Ljubav ovog čovjeka prema kćerkama je prosto opipljiva.

– Divno je kad roditelji ovoliko vole svoju djecu.

– Ove djevojčice će imati oca koji će uvijek biti zaljubljen u njih.

– Jednom riječju ljubav.

– Ma koliko djelovalo slatko, ova situacija je zapravo veoma opasna. Na hiljade djece svake godine nastrada u svakoj zemlji zbog gušenja u snu.

– Nisu djeca mačići pa da se pokrivaju jorganom preko glave i da spavaju gdje stignu, neophodno je da se iz bezbjednosnih razloga pošto zaspe prebace u njihove krevete gdje se neće ugušiti ili povrijediti -samo su neki od brojnih komentara. (novi.ba)