Komšije porodice Onder, koju je ubica Nermin zavio u crno: “Bili su dobri ljudi, Denis tek počeo da živi”

Showbizz

Komšije porodice Onder, koju je ubica Nermin zavio u crno: “Bili su dobri ljudi, Denis tek počeo da živi”

Sulejmanović je sa porodicom Onder od ranije bio u sporu, ubio je Đengiza i njegovog sina Denisa, dok je njegova supruga Harisa i dalje u bolnici

Prve komšije porodice Onder, čija je dva člana, oca i sina Đengiza i Denisa ubio Nermin Sulejmanović, a njihovu suprugu i majku Harisu ranio, za zločin su saznali kada i šira javnost jer su većinski bili na poslu ili odmoru.

Ubica je bio u sporu sa porodicom Onder. Kako je rekla Dženana Onder, kojoj je Sulejmanović ubio brata i oca, ubica je od njene porodice ukrao više od 50.000 evra i zbog toga su bili u sporu.

“Nermin je opljačkao moju porodicu u septembru 2015. godine, otuđio je 54.200 evra iz porodične kuće i zbog toga se moj otac s njim sudski sporio narednih osam godina. On je na poslednjem pretresu priznao neke stvari, ali to još nije zaključeno. Verovatno je znao da će ići u zatvor pa je krenuo na njih”, rekla je u potresnoj ispovesti ranije Dženana.

U kućama oko njihove nije bilo nikog ko bi mogao da pozove policiju. Bivšeg jugoslovenskog fudbalera Ešrefa Jašarevića reporteri Telegrafa sreli su ispred kuće u kojoj se pre više od dve nedelje dogodio zločin.

Iako je, kako sam kaže, porodica Onder živela na početku, a on na kraju kratke ulice, nije čuo ni pucnjavu, ni policiju.

“Kada se ubistvo dogodilo, bio sam kod kuće, gledao sam televiziju. Prijatelji su me zvali da popijemo piće, ali nisam hteo jer je petak, kada je u gradu velika gužva. Otišao sam po hleb, pa kući. Nisam ni znao šta se dešava. Oko jedan sat me je zvao brat koji je krenuo u džamiju i zatekao policiju koja je zatvorila put pored njihove kuće. Rekao mi je da prenesem ženi da ne izlazi”, priča Jašarević za Telegraf.rs.

Sa porodicom Onder bio je blizak jer je bio prijatelj sa Đengizovom majkom.

“Njegova majka je odavde, ali se udala u Tursku. Bili su dobri ljudi, prave komšije. Harisu sam stalno viđao da kosi ispred i oko kuće. Često sam joj govorio da odmori, da ne svisne”, dodaje.

Kako kaže, Harisa je 15 dana pre zločina bila u poseti ćerki i čuvala joj dete jer je ona morala na operaciju oka. Reči hvale ima i za ubijenog Denisa.

“Denis je bio dobar dečko, tek je počeo da živi i eto šta se desilo”, kaže Jašarević.

Kako su za Telegraf rekli iz KBC Tuzla, Harisa se još uvek se nalazi na odeljenju intenzivne nege, ali nije životno ugrožena.

“H.O. se nakon dve operacije još uvek nalazi na odeljenju intenzivne nege. Komunikativna je i samostalno diše, ali je još uvek u teškom stanju i ostaće duži period u bolnici”, rekao je za naš portal PR KBC Tuzla Eldar Šehić.

Da podsetimo, 11. avgusta je Gradačac potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović života je lišio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gde je ubio Denisa i Đengiza Ondera, sa kojima je bio u sporu.

Ispred jednog kafića upucao je Denisa Ondura, koji je bio u svom automobilu. Odatle je otišao do kuće Denisovog oca Džengiza, pucao mu u glavu i teško ranio njegovu suprugu.

Nakon toga Nermin odlazi na jednu napuštenu farmu gde je, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.

Njegovo telo se i dalje nalazi u hladnjači u Tuzli i niko ne želi da ga preuzme i sahrani. (Telegraf.rs)