Tuga u Srbiji: Umrla Lela Tomašević!

Region

Tuga u Srbiji: Umrla Lela Tomašević!

Mlada umjetnica Lela Tomašević, akademska slikarka i dugogodišnja saradnica Kulturnog centra (Doma kulture) prerano je preminula 5. avgusta u Čačku.

Tomaševićeva je godinama bila jedan od nastavnika u Dječjem likovnom studiju, gdje je predano najmlađima prenosila vještine slikarskog zanata. Svojim radom im je ostavila trajni pečat, znanje i ljubav prema umjetnosti.

Njima, kao i svima nama koji smo je poznavali, ostaće u neizbrisivom sjećanju, a Kulturni centar je izgubio dragocjenog saradnika, navode iz te ustanove. O velikom gubitku se oglasila i škola Vladislav Petković Dis:

– Dragi naši učenici, saradnici, roditelji, prijatelji, moramo da vas, sa neizdrživom tugom i ogromnim bolom obavijestimo da smo danas izgubili velikog čovjeka, iskrenog prijatelja, saradnika i mladog i sjajnog umjetnika. Ostali smo bez naše dobre Lele Tomašević. Lela je bila osoba koja je disala umjetnost. Stvarala ju je sa velikim zanosom i ljubavlju koju je budila gdje god se pojavi. Živjela je umjetnost. Udisala je i izdisala samo dobrotu, po kojoj ćemo je pamtiti. Lela, hvala ti za vrijeme koji si nam poklanjala. Hvala ti za plemenitost koju si i u nama budila. Slava ti – navedeno je na Fejsbuku te osnovne škole. (ekskluziva.ba)