OKUPLJANJE GRAĐANA NA MJESTU TRAGEDIJE U SARAJEVU: MNOGI ŽELE ODATI POČAST STRADALOJ AZRI SPAHIĆ

Svijet

OKUPLJANJE GRAĐANA NA MJESTU TRAGEDIJE U SARAJEVU: MNOGI ŽELE ODATI POČAST STRADALOJ AZRI SPAHIĆ

U sarajevskom naselju Marijin Dvor za 18 sati najavljeno je mirno okupljanje građana na mjestu gdje je u petak poginula mlada doktorica Azra Spahić.

Kako javlja reporter Hayata Emerin Ahmetašević s lica mjesta, okupilo se više stotina građana koji i dalje pristižu.

Građani su već od sinoć na mjestu pogibije ostavljali cvijeće i palili svijeće. Očekuju da se konačno stane ukraj bahatim vozačima te poveća stepen sigurnosti u saobraćaju u glavnom gradu BiH.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada. Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja – poručila je jučer Ajna Jusić, predsjednica Udruženje “Zaboravljena djeca rata” na svom Facebook profilu te pozvala sve građane na mirni skup.

Podsjećamo, u petak oko 23:30 u saobraćajnoj nesreći stradala je mlada Bišćanka Azra Spahić, a povrijeđene su dvije osobe, od kojih jedna teže. Nesreću je skrivio Armin Berberović, koji nije imao vozačku dozvolu i koji je upravljao Mercedesom u alkoholiziranom stanju. (hayat.ba)