Nakon apela grupe ‘Kuhajte sa nama’, nani Fatimi iz Žepča uručeno 2.300 KM

Region

Nakon apela grupe ‘Kuhajte sa nama’, nani Fatimi iz Žepča uručeno 2.300 KM

Sjećate li se priče o nani Fatimi Halilović iz mjesta Begov Han kod Žepča koju smo objavili za vrijeme ramazana?

Fotografije koje su snimljene ispred kuće i u kući ove napaćene nane, govor eviše od riječi. Teška su je vremena zadesila.

Kuća u kojoj živi je trošna, nema osnovnih uslova za život. Uz sve nedaće zbog neadekvatnog krova nad glavom, Fatimu su zadesile i druge nevolje: kako preživjeti, osigurati hranu, lijekove… sve što joj je potrebno.

Ljudi velikog srca su nakon što su poznate humanitarke okupljene u Facebook grupu „Kuhajte sa nama“, ponovo pokrenule akciju pomoći ovoj nani, odlučili da se odazovu i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Nakon apela grupe „Kuhajte sa nama“ mnoge žene su se odazvale pozivu i grupa je uspjela prikupiti 2.300 KM. Novac je uručen nani Fatimi.

-To je za nanu jedna divna pomoć. Zahvalna je svima iz grupe „Kuhajte sa nama“ koje su se nje sjetile u ovim za nju teškim danima. Posebno ističe zahvalnost administratorima ali i svim drugim članovima grupe jer da nije njih ova nana bi i danas bila i gladna, i žedna. Svaka vam čast drage žene iz grupe “Kuhajte sa nama”. Učinile ste veliki sevap pomažući ovoj nemoćnoj nani – stoji u jednoj od objava na Facebooku.

I ranije su za ovu nanu pokretane humanitarne akcije. Jednu od njih vodila je humanitarka Samira Cecunjanin-Rastoder.(hayat.ba)