Prvi put posle četiri godine odveo ženu i decu na odmor: Već prve večeri u hotelu, smučio joj se život

Ispovijesti

Prvi put posle četiri godine odveo ženu i decu na odmor: Već prve večeri u hotelu, smučio joj se život

Vatrogasac Ilajdža Snou iz Teksasa pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u meksičkom letovalištu Kankun. Policija i dalje istražuje slučaj, pošto je jako nejasno kako je on preminuo. Ilajdžino telo pronašla je čistačica hotela u Benito Huarez distriktu koji se nalazi dva kilometra udaljen od onog gde su bile Ilajdžina supruga i dve ćerke.

Ilajdža je na odmor došao prvi put posle četiri godine sa porodicom, kako bi u njihovom društvu supruga i on proslavili godišnjicu braka, prenosi DFW-TV.

– Imao je težak period iza sebe. Nije bilo puno novca, posao je stajao, pa se prekvalifikovao i postao je vatrogasac da bi prehranio porodicu. Mesecima je štedeo da bi ih odveo na pristojan odmor posle epidemije koronavirusa i vakcinacije – rekao je Rendi Elidž, Ilajdžin tast.

Već prve večeri po dolasku u Kankun, Ilajdža je izgubio život. U toku dana kupao se i igrao sa ćerkama, dok je uveče kad su one zaspale, otišao sa suprugom na piće, a onda se ona vratila u sobu da bude sa devojčicama. Ilajdža joj je rekao da će popiti još jedno piće, pa će i on doći u sobu.

– Zaspala sam omamljena alkoholom. Probudila sam se kraj ćerki u četiri ujutro shvativši da mi muža još nema. Izašla sam napolje, nigde ga nisam našla. Pričala sam sa barmenima, zaposlenima u hotelu, niko ga nije video. Znala sam da se nešto dogodilo – rekla je supruga policiji po povratku u SAD.

Istog jutra, Ilajdžino telo pronađeno je u potpuno drugom hotelu koji čak nije ni u blizini onog gde su odseli. Telo je pronađeno između dve terase na prvom spratu.

Policija je zaključila da je ili pao sa neke terase iznad, ili je gurnut. Dok traje istraga, policija naglašava da nema indicija da je Snou ubijen u smislu kidnapovanja i mučenja, iako porodica tvrdi upravo to.

– Zašto bi se ubio? Bio je srećan. Jedva je čekao da ide na taj odmor. Nikad se nije bavio pogrešnim stvarima. Njega je sigurno tamo neko kidnapovao dok je pio piće u hotelu, namamio ga je nekako da izađe na ulicu i tamo su ga odveli u taj hotel gde su ga mučili i ubili – tvrdi Ilajdžin tast.

Policija Kankuna nekoliko puta je povodom ovog slučaja naglasila da je letovalište bezbedno, odnosno da se poslednjih godina nije dešavalo da se zatiču bilo kakve kriminalne grupe ili kidnaperi na licu mesta. (objektiv.rs)