Devojka je kidala kožu od ČEŠANJA, pa videla nešto čudno na VRATU: Kod lekara su joj krenule suze (VIDEO)

Zdravlje

Devojka je kidala kožu od ČEŠANJA, pa videla nešto čudno na VRATU: Kod lekara su joj krenule suze (VIDEO)

Mlada šminkerka iz Liverpula otkrila je da je svrab za koji je mislila da je izazvan šugom ili promenom praška za pranje veša zapravo rak.

Ejpril Grirson (20) osećala je hronični svrab na raznim delovima tela, koji nije prestao ni nakon što je promenila deterdžent. Lekar opšte prakse joj je zatim dijagnostikovao šugu i prepisao joj kreme. Situacija je postala ozbiljna kada je primetila kvržicu na vratu, zbog čega su je uputili u bolnicu.

Ejprilina potresna ispovest postala je viralna na TikTok-u, a u njoj je ispričala kako je trebalo šest meseci nakon dijagnoze šuge da lekari konačno otkriju rak krvi, Hočkinov limfom.

– Imala sam osećaj da nešto nije u redu. Ispostavilo se da sam bila u pravu i tako mi je drago što sam nastavila da se vraćam lekarima. Poznavala sam svoje telo – rekla je Ejpril za Džem pres.

Ona kaže da je u početku pokušavala da shvati na šta je alergična, a čak je i svog psa na dve nedelje sklonila iz kuće

– Svrbelo me je danonoćno od glave do stopala. Cepala sam kožu. Nisam mogla da spavam i krvarila sam, bila sam skroz crvena. Znala sam da to ne može biti šuga jer je veoma zarazna, a moj dečko je nije dobio – ispričala je devojka.

Ejpril dodaje da je slala fotografije crvenila lekarima jer zbog korone nije mogla da zakaže pregled. Oni su joj odgovarali da nema osip i da ne mogu da utvrde dijagnozu, a onda je u oktobru pronašla kvržicu na vratu koja je jako brzo rasla.

-U roku od tri nedelje zakazali su mi pregled u specijalističkom centru za glavu i vrat. Tog dana mi je dijagnostikovan rak nakon što su testovi krvi, CT i biopsija pokazali da imam rak krvi i da je to tumor na mom vratu – rekla je Ejpril.

Ejpril dečko, Šon O’Flaerti (23) čekao je u kolima tokom četvorosatnog pregleda, ali mu je dozvoljeno da uđe kada su joj saopštili vest.

– Znala sam čim su Šonu dozvolili ulaz da je u pitanju rak. Bila sam tako uplašena i samo sam plakala i plakala – prisetila se užasne traume devojka.

Ejpril se sada suočava sa šest meseci hemoterapije dva puta nedeljno kako bi se suzbio rak koji se proširio od limfnog čvora na njenom vratu do grudi i oko dušnika.

Da stvar bude gora, Ejpril je pre početka hemoterapije bila podvrgnuta vađenju jajne ćelije, u slučaju problema sa plodnošću zbog komplikacija. Međutim, lekovi za plodnost koje je uzmala izazvali su sindrom hiperstimulacije jajnika, zbog čega su njeni jajnici otekli i propuštali tečnost u njeno telo.

Ejpril je bila u bolnici dve nedelje sa tečnošću u plućima, a lekari su na kraju uspeli da izvuku sedam jajnih ćelija i četiri embriona.

Ona je nedavno na TikTok da podelila svoju priču u nadi da će pomoći drugima i podstaći ih da veruju svojim instinktima.

– Podižem svest o svemu kroz šta prolazim jer želim da ljudi znaju da oni najbolje poznaju svoje telo – rekla je ona. (objektiv.rs)