TIBETANCI SE NE RAZBOLIJEVAJU I DUGO ŽIVE ZBOG JEDNOGA: Čaj koji treba piti svakog dana!

Zdravlje

TIBETANCI SE NE RAZBOLIJEVAJU I DUGO ŽIVE ZBOG JEDNOGA: Čaj koji treba piti svakog dana!

Pravo vrijeme da počnete da ispijate tibetanski čaj je upravo sada, jer gradi imunitet, sprječava prehlade i moćni je borac protiv virusa. Tibetanska medicina vjekovima se koristi širom svijeta umesto lijekova zvanične medicine, prije svega jer su Tibetanci poznati kao zdrav i dugovječan narod.

Jedna od najpopularnijih metoda je ispijanje tibetanskog čaja, koji zbog glavnog sastojka – đumbira, ima antiupalna, antipiretska i analgetska svojstva, a zbog ostalih sastojaka i načina pripreme, pomaže i da se izborite sa hroničnim umorom i osećajem iscrpljenosti.

Pravo vrijeme da počnete da ispijate tibetanski čaj je upravo sada, jer gradi imunitet, sprječava prehlade i moćan je borac protiv virusa.

Sastojci:

5 g rendanog đumbira,

2 kašike iscijeđenog limunovog soka,

2 kašike meda,

prstohvat mljevene ljute papričice,

prstohvat anisa,

2 l vode.

Priprema:

Vodu prokuhajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, pa dodajte sve sastojke. Procijedite i pijte u gutljajima tokom cijelog dana ili još bolje po jednu šolju prije svakog obroka. Ova količina čaja dovoljna je za tri osobe, pa ako pravite samo za sebe možete da smanjite količinu. Čaj kuvajte svjež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostalo od juče. novi.ba