Proglasili ga mrtvim i odvezli u mrtvačnicu: Kad su počeli da seku telo, začuo se URLIK, pa nove NEVOLJE

Ispovijesti

Proglasili ga mrtvim i odvezli u mrtvačnicu: Kad su počeli da seku telo, začuo se URLIK, pa nove NEVOLJE

Kasnije je nesrećni muškarac zaista preminuo, ali od posledica hemikalija iz mrtvačnice Uprava bolnice Kapkatet o okrugu Keričo u Keniji, moraće da nadoknadi štetu porodici Pitera Kigena, kog je jedan od njegovih lekara greškom proglasio mrtvim.

Kigen je 24. novembra 2020. osetio jake bolove u stomaku od okojih se onesvestio, a ujak ga je hitno odvezao u bolnicu. Ubrzo mu se stanje pogoršavalo, a jedan od doktora konstatovao je da je mrtav jer su mu vitalni organi stali sa radom.

Sa tom odlukom složili su se i ostali članovi konzilijuma, iako je evidentno da je Kigen doživeo samo kliničku smrt. Ubrzo je muškarac prevezen u mrtvačnicu, gde je trebalo da se obavi ritual balzamovanja, a onda se dogodilo nešto nezamislivo.

Kako navodi njegov ujak, dežurni u mrtvačnici su započeli proces očuvanja tela tako što su mu najpre posekli desnu nogu da bi upalili formalin koji se korsiti u te svrhe. Međutim, usled posekotine, čovek se osvestio i glasno zavapio od bola.

– Svi su bili šokirani, a kada su došli k sebi, shvatili su da je Piter doživeo kliničku smrt iz koje se potom probudio. Pozvali su bolnicu i odvezli ga nazad na odeljenje, gde mu je pružena prva pomoć. Nažalost, Piter nije izdržao, već je preminuo nakon što su ga transportovali u drugu bolnicu – naveo je nejgov ujak, prenosi tamošnji portal Tuko.co.ke.

Patolog koji je izvršio obdukciju Kigenovih posmrtnih ostataka rekao je da je njegovo telo istrošeno i dehidrirano, a stomak se takođe rastegao. Kao rezultat toga, mnogi su posumnjali da su hemikalije iz mrtvačnice doprinele pogoršanju njegovog stanja usled čega je zasita preminuo.

Policija je pokrenula zvaničnu istragu o njegovoj smrti i nemaru lekara, a ukoliko se uspostavi da je osoblje bolnice direktno odgovorno za čovekovu smrt, moraće da odgovaraju i da isplate veliku sumu novca porodici pokojnika. (objektiv.rs)

Odgovori